Rozprava k návrhu: Politicky.cz: Maximální počet hodnocení jedním uživatelem za den má být omezen

Návrh NEBYL přijat
Hlasováni skončilo 20.12.2017 15:00:00
39%
61%
Příspěvky v této rozpravě nejdou editovat, ani mazat.
K zapojení se do diskuse musíte být poslancem
1 | 2 |
Crossjohn | Piráti
20.12.2017 | 13:53:32
Jsem tady jen chvilku a hned mě to bylo divný, že před volbami jsem měl +34 a v průběhu voleb -4. Prostě klikači...ono by stačilo, aby bylo vidět jak kdo hlasuje, více méně z toho výjde jeho profil a pokud si hlasováním bude protiřečit znamená to, že je osoba obětí schizofrenie a nebo je to pouhý klikač.
O návrhu se již hlasovalo
Sunday | TOP09
19.12.2017 | 23:43:21
Souhlasím s kolegy a kolegyněmi, že největší problém je v mínusových hodnoceních. Dále souhlasím s názorem, podle kterého by mělo být dohledatelné, kdo jak hodnotí. Otázka je, jestli tato pravomoc má být v rukou administrátorů, vzhledem k časové náročnosti, či v rukou účastníků. Každopádně bych počet hodnocení neomezoval, jsem jen pro přidání regulačních prvků do stávajícího systému.
O návrhu se již hlasovalo
Gabriela Macečková | Piráti
19.12.2017 | 22:38:27
Ještě si dovolím předložit následný příklad, proč by mělo být důležité uvádění názoru, z jakého důvodu se udělují negativní ohlasy. Byť nemám důkaz dovoluji s nařknout SPD! Proč se v tom domnívám? Dva negativní názory, dva komentáře, dva poslanci z SPD. Prosím o vyjádření níže uvedených poslanců SPD! ODKAZ: [img]https://www.imgup.cz/images/2017/12/19/Diskriminace-dle-strany.jpg[/img]
O návrhu se již hlasovalo
Gabriela Macečková | Piráti
19.12.2017 | 19:06:51
Odpověď pro Garisen (ODS):
Velká a aktivní základna tu prozatím není, ale předpokládám, že by se to do budoucna mohlo změnit. S návrhem, proč odůvodňovat (komentovat) záporné hodnocení jsem navrhla, neboť se domnívám, že by to byla úspěšná prevence proti lidem, jež udělují palce dolů jen proto, aby ubližili některým ze stran. Ve více diskuzích na fóru se o tomto fenoménu debatovalo. Na nulu se může dostat totiž i člověk velice aktivní, právě díky již zmiňovaným záporným hlasům.

Odpověď pro Josefa Trojánka (Svobodní):
Nejsem programátor, jak by se od člověka z Piratů dalo očekávat ( :D), ale domnívám se, že zase tak velký problém by to nebyl. Fungovalo by to zhruba takhle: Klikneš na červený palec dolů a vyskočí ti okénko, kde napíšeš názor, proč uděluješ negativní hodnocení. Navrhla jsem to jen pro záporné hodnocení, ale to samé by mohlo fungovat i u protějšku. Potom by u jednotlivých komentářů mohlo přibýt místo palců a počtů bodů i náhled na reakce. Tím pádem bychom nezalhcovali prostor pro názory jiných a zároveň bychom vytvořili i nový prostor pro lidi, kteří chtějí reagovat na jednotlivé názory.

Určitá agresivita tu bude vždycky, přece jenom každý jsme rozlišný v naších názorech a idejích. Naučit se vypořádat s touto negativitou v diskuzích, i když jen formou psaného slova (což je dle mého názoru mnohem jednodušší, než se vypořádat s přímou nevraživosti z očí do očí) je jak pro politicky aktivní lidi nesmírně důležité.
O návrhu se již hlasovalo
Josef Trojánek | Svobodní
19.12.2017 | 16:00:10
Dne 19.12.2017 15:20:41 Gabriela Macečková napsal(a):
Maximální počet hodnocení jedním uživatelem za den bych neomezovala. Jeden den může být produktivnější a s ohledem na dění ve světě může vzniknout i více zajimavých témat k diskuzi a z toho vyplývá více příspěvků, více hodnocení.
Každopádně souhlasím s Danielem Mikeskou (ANO), uvítala bych kdyby z hodnocení bylo jasné, kdo Vám udělil záporné, nebo kladné body. Navrch předkládám návrh, že ke každému mínusovému hodnocení by měl člověk udat důvod své kritiky.
To co navrhujete je velice pěkný ideál... ale toto snad naprogramovat ani nejde... navíc by došlo k přeplňování témat, komentáři typu: Souhlasím/Nesouhlasím... atd...

To co navrhujete je možné i teď, můžete psát dobrovolně že nesouhlasíte... a tak to dobrovolně psát může každý slušný člověk...

Pro informaci... kdybych měl psát ke každému +/- komenář... tak v každé diskuzi by bylo minimálně 200, mých komentářů s mým nesouhlasem a souhlasem.... představte si, že totak udělá všech těch 200poslanců kterých zde máme.. + Voliči...


Ano idea pěkná... ale ty důsledky...

Mnohem raději bych byl, kdyby lidé psali, co konkrétně se jim nelíbí a jak dosáhnout lepších cílů... Mnohem méně agresivní pro webové servery... :D
O návrhu se již hlasovalo
Garisen | ODS
19.12.2017 | 15:37:50
Dne 19.12.2017 15:20:41 Gabriela Macečková napsal(a):
Maximální počet hodnocení jedním uživatelem za den bych neomezovala. Jeden den může být produktivnější a s ohledem na dění ve světě může vzniknout i více zajimavých témat k diskuzi a z toho vyplývá více příspěvků, více hodnocení.
Každopádně souhlasím s Danielem Mikeskou (ANO), uvítala bych kdyby z hodnocení bylo jasné, kdo Vám udělil záporné, nebo kladné body. Navrch předkládám návrh, že ke každému mínusovému hodnocení by měl člověk udat důvod své kritiky.
S vaším návrhem bych i souhlasil, ale mám určité obavy. Ne, nechci se vymlouvat a říkat, že to nejde. To, co navrhujete sice dává smysl a mně se tento nápad líbí, dokonce bych řekl, že výborně koresponduje s politikou Pirátů. Mám však pochybnosti ohledně toho, zdali je na to tady dostatečně velká a aktivní základna. Odůvodnit svojí kritiku by mělo smysl, jen jestli by těch palců (ať už nahoru, nebo dolu) neubylo natolik, že by se téměř vytratil smysl preferenčních hlasů. Nejsem tu tak dlouho, abych mohl hodnotit, možná se i nepřímo ptám těch ostřílenějších na jejich názor. Mám totiž obavy, jestli by potom nedocházelo k tomu, že by se do parlamentu dostávali i poslanci s nulovou bilancí. Dostávat preferenční hlasy by bylo mnohem těžší, stejně tak je ztrácet. Děkuji.
O návrhu se již hlasovalo
Gabriela Macečková | Piráti
19.12.2017 | 15:20:41
Maximální počet hodnocení jedním uživatelem za den bych neomezovala. Jeden den může být produktivnější a s ohledem na dění ve světě může vzniknout i více zajimavých témat k diskuzi a z toho vyplývá více příspěvků, více hodnocení.
Každopádně souhlasím s Danielem Mikeskou (ANO), uvítala bych kdyby z hodnocení bylo jasné, kdo Vám udělil záporné, nebo kladné body. Navrch předkládám návrh, že ke každému mínusovému hodnocení by měl člověk udat důvod své kritiky.
O návrhu se již hlasovalo
Jan Chyla | ANO
19.12.2017 | 14:11:32
Vážžení vracím se sem po delší době, jelikož jsem portál sledoval pouze z povzdálí díky situaci, která tady probíhala. Ledy se asi hnuly kupředu a konečně vidím rozpravu o dění na těchto stránkách. Myslím si, že je důležité upravit hlasování tak, aby nemohlo docházet k minusování. Jsem pro omezení záporných hlasů, ale také kladných hlasů. Tímto by byly ohodnoceny opravdu kvalitní příspěvky a poslancem by se nestal každý pisálek. Važme si toho, že můžeme hlasováním něco skutečně ovlivnit a změnit zdejší kulturu a konečně začít smysluplně diskutovat.
O návrhu se již hlasovalo
Josef Trojánek | Svobodní
19.12.2017 | 13:52:08
Neomezoval bych to... ale hodnocení by mohl udělit až když je účastníkem diskuze. tím se zabrání alespoň náhodnému mínusování
O návrhu se již hlasovalo
Vašek | Svobodní
19.12.2017 | 13:19:35
Já bych dal, že každý může za den dát nějaký maximální počet mínusů.



Když tuto hranici překročí, tak mu vyjede tabulka s tím, že může některý mínusový hlas odvolat.
O návrhu se již hlasovalo
1 | 2 |